Airsoft in het nieuws

IMG 9633 2

Dat airsoft niet meer weg te denken wordt ondertussen meer en meer duidelijk. Airsoft Adventure is al meerdere keren gekozen als uitvalsbasis om nieuwreportages, reclame en programma's te maken.

In een aantal grote kranten reeds verschenen zoals "Het Laatste Nieuws" en "Gazet Van Antwerpen" maar ook televisieland had ons al snel opgemerkt.
Naast VTM en VRT waren ook de locale zenders nieuwschierig naar airsoft en zelfs uit Nederland kwam BNN en SBS6 eens een kijkje nemen.

Maar ook de programmamakers van series en magazines waren nieuwschierig. Helaas niet op internet wegens privacyredenen maar voor de ouders kun je altijd de aflevering "De Klan" van de jeugdserie "Rox" eens bekijken.

Hieronder vindt je een aantal links met de artikels.

Paintball met afbreekbare kogels aan Fort van Koningshooikt

LIER - In het Fort van Koningshooikt kun je zondag kennismaken met de gevechtssimulatiesport Airsoft.


'Airsoft kun je in zekere zin vergelijken met paintball', zegt Koen Baeyens van Airsoft Adventure. 'Het is een gevechtssport waarbij geen verfballetjes worden gebruikt in de geweren, maar in ons geval kogeltjes met een diameter van 6millimeter. Ze zijn van een speciale biosamenstelling, want ze breken in de natuur na een tijdje af onder invloed van de ondergrond en het weer. Men noemt die kogeltjes bb's, maar zelfs de fervente airsofters weten niet echt waar dat voor staat. Sommige fabrikanten gebruiken de term ballistic ball en andere weer ball bearings (kogellagers).'

Airsofters verkiezen hun sport boven paintball omdat ze realistischer is. 'Wij gebruiken replica's van bestaande wapens op ware grootte', zegt Koen. 'Onze outfit en camouflage zijn echt het evenbeeld van de legerplunjes en tactieken. Meestal nemen twee teams het tegen elkaar op om een bepaalde missie te volbrengen. Airsoft is heel populair in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Bij ons en in Nederland is de sport aan een opmars bezig. Kom maar eens kijken in Koningshooikt. Het wordt voor de hele familie een dag vol spanning en plezier.'

Koen Baeyens toonde zijn Airsoft-plunje nog. Zijn outfit bestaat uit een echte Woodland ABL-legerbroek, een hemd, een pet, een riem, een wapen, een veiligheidsbril, een magazijn en 1.500 afbreekbare kogeltjes.

Reserveer online ⤵️

Vragen?

+32 (0)3 666 90 98

of

Mail voor meer info

Openingsuren

Dagelijks reserveren van 9u tot middernacht.

Contact

BE +32 (0)3 666 90 98
Bereikbaar van Ma-Vr 10u tot 19u
Voor gepersonaliseerde offertes of vragen kunt u ons ook bereiken via mail

Bedrijfsinfo

Belgian Event Experience VZW
Delften 23 Hal 114
2390 Malle
Belgie
BTW BE0768 358 774
Algemene voorwaarden